BOKA LEKTION

Bättre golf, ger mer glädje...

LEKTIONER

Vi jobbar med att utveckla din golf och tillsammans når vi de målen som du har satt upp.

För bokning av lektioner mellan september-december maila oss på rikard@fbgacademy.se eller emma@fbgacademy.se

Lektion 50 minuter
med Rikard Fors, PGA Club Professional & Head Pr - 1060kr
med Emma Dantorp, PGA Club Professional - 950kr

Parlektion 50 minuter
med Rikard Fors, PGA Club Professional & Head Pr - 1060kr
med Emma Dantorp, PGA Club Professional - 950kr


HÖSTENS KURSUTBUD

SVING + GOLF FITNESS
Startar 24/10

Temat för denna höstkurs ligger i att utveckla och maximera varje elevs individuella både tekniska och fysiska förutsättningar för att öka sving- och bollhastigheten med bibehållen precision.


Kursupplägg i korthet:

Föreläsning om svingen + fitness

Rörlighets- och styrketräning

Kroppsscreening

3 svingpass

Pris: 1800kr/person
(Då ingår 2 månader kinexit medlemskap)

GOLF FITNESS:
Föreläsning och Screening 24/10 

Varför är GOLF FITNESS viktigt för dig och din golf?

Vi vet att rörlighet, koordination och balans är fundamentala faktorer i en funktionell golfsving. Både stelhet och smärta kan vara anledningar till varför utvecklingen i din svingteknik uteblir.

En förmiddag där vi går igenom GOLF FITNESS samt att du får genomgå en kroppsscreening där vi ser vad du behöver jobba med.
Pris: 300kr/person
(Då ingår 2 månader kinexit medlemskap)

GOLF FITNESS PASS

Vill du under hösten träna rörlighet och styrka anpassat för golfen?
Då skall du vara med på våra 45 min GOLF FITNESS Pass som vi genomför i studion. Vi kommer jobba med rörlighet och styrka anpassat till golfrörelsen.

Pris: 150kr/person/pass

VINTERTRÄNING

Under 8 träningstillfällen kommer vi att jobba på din sving och teknik - allt för att du skall vara redo och bättre när säsongen börjar.
Vinterträning börjar v.3 och håller på i 8 veckor (med en veckas uppehåll i mitten - TBA).
Pris: 2495kr/person.

GRUPP 1 

Måndagar 
Kl 14-14:55
Tränare: Rikard Fors

Grupp 2

Måndagar
Kl 16-16:55
Tränare: Rikard Fors

Grupp 3

Tisdagar
Kl 10-10:55
Tränare: Emma Dantorp

Grupp 4

Tisdagar 
Kl 11-11:55
Tränare: Emma Dantorp

Grupp 5

Tisdagar
Kl 14-14:55
Tränare: Emma Dantorp

Grupp 6

Tisdagar
Kl 15-15:55
Tränare: Emma Dantorp

Grupp 7

Onsdagar
Kl 15-15:55
Tränare: Emma Dantorp

Grupp 8

Torsdagar
Kl 19-19:55
Tränare: Emma Dantorp

Grupp 9

Söndagar
Kl 10-10:55
Tränare: Emma Dantorp

Grupp 10

Söndagar
Kl 14-14:55
Tränare: Emma Dantorp

Grupp 11

Tisdagar
Kl 19-19:55
Tränare: Emma Dantorp

TILLVAL: 
GOLF FITNESS
Se information nedan


VÄLJ TILL GOLF FITNESS TILL DIN
VINTERTRÄNING

Ta din vinterträning till en helt ny nivå!

Vi på Falkenberg Golf Academy har ett samarbete med Kinexit för att aktivt jobba med Golf Fitness.

Denna kurs går parallellt med din vinterträning, där vi går igenom Golf Fitness och kommer att utveckla och maximera varje elevs individuella fysiska förutsättningar för att uppnå dina svingmål samt öka sving- och bollhastigheten med bibehållen precision.

I kursen ingår:

  • Föreläsning med kroppsscreening
  • Månatlig uppföljning
  • Avslutnings screening
  • 2 månaders Kinexit medlemskap

 Exakt kursstart - TBA

Kinexit är en digital mjukvaruplattform som levererar personligt utformade uppvärmningsövningar och program för fystränining till golfspelare. Den individuella anpassningen för eleven utformas via ett personligt medlemskap via en snabb och enkel screeningprocess som görs tillsammans med PGA-tränare. Uppvärmnings- och fysträningsprogrammen levereras sedan automatiskt till elevens mobiltelefon eller läsplatta.GOLF FITNESS

Att som tränare kunna utveckla en elevs förutsättningar att slå varje golfslag bättre bygger på en övergripande förståelse kring elevens teknik, den rent fysiska förmågan hos eleven samt vilken utrustning som används och finns i bagen. Var och en av dessa delar ger sitt speciella avtryck men det är i kombinationen av dessa komponenter vi skapar den bästa lösningen för den stora majoriteten av våra elever.

Finns det däremot delar av spelarens teknik som bromsar eller helt hindrar utvecklingen hittar vi sannolikt lösningen inom tre mycket centrala delar av kroppens funktion till balans, stabilitet, rotation och kraft. Det första viktiga området är fotledernas rörlighetsförmåga för att kunna skapa balans, tryck och stabilitet. De två andra områdena är höft- respektive axelpartiets möjlighet till rotation för att kunna generera kraft genom hela svingrörelsen. Centrala och oerhört viktiga områden som vi omgående tillsammans med eleven sätter fokus på att förbättra.

Precis som en launch monitor snabbt och enkelt exempelvis mäter klubbhuvudets hastighet och position vid bollträffen använder vi när det gäller våra elevers fysik ett smidigt och funktionellt screeningtest från Kinexit för att få en relevant och mätbar bild av den fysiska förmågan hos eleven.

Testet leder oss också automatiskt till ett antal individuella träning- och utvecklingsövningar som har en direkt koppling till specifika områden som snabbt leder till förbättrad balans, stabilitet, rotation och kraft. Exaktheten i både screeningen och de individanpassade övningarna till förbättring gör att det ofta inte behövs mer än 10-15 minuter daglig träning för att vi snabbt ser positiva förändringar i elevens förutsättningar att slå golfbollen.

Alla spelare kan förbättra sina förutsättningar oavsett kön, ålder eller handicap.


KINEXIT 
Vi jobbar tillsammans med Kinexit för att erbjuda golf fitness.
Kinexit är en digital mjukvaruplattform som levererar personligt utformade uppvärmningsövningar och program för fystränining till golfspelare. Den individuella anpassningen för eleven utformas via ett personligt medlemskap via en snabb och enkel screeningprocess som görs tillsammans med PGA-tränare.

Uppvärmnings- och fysträningsprogrammen levereras sedan automatiskt till elevens mobiltelefon eller läsplatta.
Custom Fitting

Att investera i rätt golfutrustning är en självklarhet. Vill du veta vilka klubbor som är mest lämpliga för dig för ett bättre golfspel? Boka en Custom Fitting där du hos oss har ett urval mellan leverantörer som Titleist, Cobra och Callaway.

PRIS: 650 KR (Vid köp av set, bjuder vi på kostnaden)

Ball Fitting

Vid varje slag så är bollen din bästa vän, den ska leverera vid varje slag och göra det du vill. Tillsammans med oss kan vi ta fram vilken boll som är den mest optimala för dig och ditt spel.

PRIS: 650 KR (Vid köp av 4 dussin, bjuder vi på kostnaden)

Bokningskalender

Se vilka tider och vilka möjligheter du har för ett bättre och utmanande spel...

Att golfa mera

Golf är så mycket mer än att bara jaga den vita bollen och få den i hål. Vi på Falkenberg Golf Academy vill skapa events som gör golfen lite roligare, annorlunda och mycket mer socialare. Kan vi vinna något på vägen är det ett mervärde...

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att inte missa något roligt shoperbjudanden, aktuella aktiviteter eller träningstips.