BOKA LEKTION

Bättre golf, ger mer glädje...


LEKTIONER

Vi jobbar med att utveckla din golf och tillsammans når vi de målen som du har satt upp.

För bokning av lektioner fram till 31/3 maila oss på rikard@fbgacademy.se eller emma@fbgacademy.se

Lektion 50 minuter
med Rikard Fors, PGA Club Professional & Head Pr - 1060kr
med Emma Dantorp, PGA Club Professional - 950kr

Parlektion 50 minuter
med Rikard Fors, PGA Club Professional & Head Pr - 1060kr
med Emma Dantorp, PGA Club Professional - 950kr


Custom Fitting

Att investera i rätt golfutrustning är en självklarhet. Vill du veta vilka klubbor som är mest lämpliga för dig för ett bättre golfspel? Boka en Custom Fitting där du hos oss har ett urval mellan leverantörer som Titleist, Cobra och Callaway.

PRIS: 850 KR (Vid köp av set, bjuder vi på kostnaden)


Kommande Kurser & Event

Grönt Kort Kurs

Intensiv kurs helgen 28-29/5
Vi går igenom alla slag och spel på banan. Allt för att du skall kunna ta ditt gröna kort!
Under denna kurs går vi igenom golfens grunder och de olika slag som finns. Vi kommer även spela några hål för att du skall komma ut och spela på banan.
Vi kör lördag & söndag kl. 9-12

LADIES DAY

VÄLKOMNA PÅ LADIES DAY!

Torsdag 26/5 kl 09:00-15:00.

Tillsammans med Emma kommer vi att träna och spela under en dag tillsammans.
Fokuset för dagen kommer vara att få bollen i hål genom bättre spelstrategi.

Chip/Pitch Kurs

Har du svårt att hitta rätt längd på dina chippar och pitchar?
Då är detta kursen för dig.


GOLF FITNESS

Att som tränare kunna utveckla en elevs förutsättningar att slå varje golfslag bättre bygger på en övergripande förståelse kring elevens teknik, den rent fysiska förmågan hos eleven samt vilken utrustning som används och finns i bagen. Var och en av dessa delar ger sitt speciella avtryck men det är i kombinationen av dessa komponenter vi skapar den bästa lösningen för den stora majoriteten av våra elever.

Finns det däremot delar av spelarens teknik som bromsar eller helt hindrar utvecklingen hittar vi sannolikt lösningen inom tre mycket centrala delar av kroppens funktion till balans, stabilitet, rotation och kraft. Det första viktiga området är fotledernas rörlighetsförmåga för att kunna skapa balans, tryck och stabilitet. De två andra områdena är höft- respektive axelpartiets möjlighet till rotation för att kunna generera kraft genom hela svingrörelsen. Centrala och oerhört viktiga områden som vi omgående tillsammans med eleven sätter fokus på att förbättra.

Precis som en launch monitor snabbt och enkelt exempelvis mäter klubbhuvudets hastighet och position vid bollträffen använder vi när det gäller våra elevers fysik ett smidigt och funktionellt screeningtest från Kinexit för att få en relevant och mätbar bild av den fysiska förmågan hos eleven.

Testet leder oss också automatiskt till ett antal individuella träning- och utvecklingsövningar som har en direkt koppling till specifika områden som snabbt leder till förbättrad balans, stabilitet, rotation och kraft. Exaktheten i både screeningen och de individanpassade övningarna till förbättring gör att det ofta inte behövs mer än 10-15 minuter daglig träning för att vi snabbt ser positiva förändringar i elevens förutsättningar att slå golfbollen.

Alla spelare kan förbättra sina förutsättningar oavsett kön, ålder eller handicap.


KINEXIT 
Vi jobbar tillsammans med Kinexit för att erbjuda golf fitness.
Kinexit är en digital mjukvaruplattform som levererar personligt utformade uppvärmningsövningar och program för fystränining till golfspelare. Den individuella anpassningen för eleven utformas via ett personligt medlemskap via en snabb och enkel screeningprocess som görs tillsammans med PGA-tränare.

Uppvärmnings- och fysträningsprogrammen levereras sedan automatiskt till elevens mobiltelefon eller läsplatta.
Ball Fitting

Vid varje slag så är bollen din bästa vän, den ska leverera vid varje slag och göra det du vill. Tillsammans med oss kan vi ta fram vilken boll som är den mest optimala för dig och ditt spel.

PRIS: 650 KR (Vid köp av 4 dussin, bjuder vi på kostnaden)

Bokningskalender

Se vilka tider och vilka möjligheter du har för ett bättre och utmanande spel...

Att golfa mera

Golf är så mycket mer än att bara jaga den vita bollen och få den i hål. Vi på Falkenberg Golf Academy vill skapa events som gör golfen lite roligare, annorlunda och mycket mer socialare. Kan vi vinna något på vägen är det ett mervärde...

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att inte missa något roligt shoperbjudanden, aktuella aktiviteter eller träningstips.