JUNIOR & ELIT AKADEMIN

Härlig gemenskap, att lära av varandra och ansvar för sin egen utveckling värdesätter vi på Falkenbergs GK. 


VIKTIGA DATUM

Juniorträning 2024

Hos oss på Falkenberg Golf Academy kör vi vår juniorverksamhet året runt med träningar och andra aktiviteter.
Vår verksamhet:
Härlig gemenskap, att lära av varandra och ansvar för sin egen utveckling värdesätter vi på Falkenbergs GK. Därför erbjuder vi varje vecka förutom gruppträningar andra aktiviteter så som spelträning, juniortävlingar, veckoutmaningar mm.

I våra knattegrupper och juniorträning kan man välja vilka av våra tre terminer man vill vara med på, i tävlingsgrupperna tränar vi året runt.
För frågor om vår juniorverksamhet, kontakta vår Pro Emma på emma@fbgacademy.se

JUNIORGOLF NÄR DEN ÄR SOM ROLIGAST

VAR MED OSS - ANMÄL DIG IDAG!

KNATTEGOLF

KNATTAR 4-6 år

Här förbereds barnen för idrott genom lek och rörelse.
Träningen innehåller övningar som bygger deras motorik, koordination och kroppskontroll vilket på sikt bidrar till bättre inlärning. I denna träning främjas barnens vidareutveckling på ett lekfullt sätt och med specifika golfövningar. Här börjar vi spela golf och startar resan mot att ta grönt kort (dvs. få spela på banan själv).

KNATTAR 7-9 år

I denna träning fortsätter vi att utveckla barnen utifrån deras individuella fysiska förmåga och utvecklingskurva. Här börjar vi fokusera mer även på golfvett, regler, spel och mat. Målsättningen är att spela på den stora golfbanan med satsning mot att ta grönt kort.

JUNIORTRÄNING

Träningsgrupperna passar alla, oavsett om du är nybörjare, tränat en del men ännu inte tagit grönt kort eller vill börja spela mer och börja tävla.

 Grupperna delas in utifrån ålder och nivå av tränarna samt i största möjliga mån utifrån önskemål om träningsdag och träningskompis. 

TÄVLINGSJUNIORER

Vill du träna och spela mer golf? Börja tävla eller tävlar redan? Då är det tävlingsjunior du skall vara. 
Våra tävlingsjuniorer tränar året runt och hela tiden med målsättningar, utvärderingar, träningsplanering och tävlingsplanering. Allt för att de skall nå de mål de har!

TÄVLINGSGRUPP

Tävlingsgruppen passar dig som vill börja tävla mer än våra egna tävlingar eller som redan har börjat tävla och befinner sig på Hallandstouren eller Teen Tour. 

Här tränar vi mer prestationsinriktad golf - ”träna som du tävlar”, samtidigt som vi fortsätter att utveckla tekniken för att du skall  uppnå dina mål och utvecklas som tävlingsgolfare. Vi sätter mål och introducerar tränings- och tävlingsplanering.

Spela på Hallandstouren, på Teen Tour, börja spela JMI/övriga tävlingar och vara med i olika lagtävlingar då är detta gruppen för dig.
Blir man uttagen i någon lagtävling så förväntas man ställa, exempelvis Göteborgs Golf Cup, Hallands Golf cup mm.

TOURGRUPP

Här är golfen den prioriterade sporten där vi aktivt jobbar mot målen att spela collegegolf och nå proffsnivå.


Träningarna sker på hög nivå av både teknik och tävlingsinriktad prestationsgolf efter utvecklingsplan. Vi jobbar aktivt med tränings- och tävlingsplanering efter uppsatta måldokument samt rondstatistik och tävlings/träningsutvärdering.
Detta är gruppen för dig som spelar aktivt på Teen Tour, JMI, Slaget om Skåne, Slaget om Göteborg, som har högt träningsengagemang och vilja att komma så långt som möjligt i sin golfsatsning. 

Blir man uttagen i någon lagtävling så förväntas man ställa, exempelvis JSM Klubblag.


ELITGRUPPEN

Vår ambition med elitgruppen är att ge utvecklingsmöjligheter till våra proffs, collegespelare och blivande proffs för att de skall ta sig till nästa nivå.

Det är dessa spelare som representerar Falkenbergs GK i det nationella seriespelet. 
Elitgruppen
:Algot Strandvi (am) -  MoreGolf Mastercard Tour
Joel Sylvén (am) - University of Missouri Sant Louis

Arvid Olsson (am) - Svenska Junior Touren
Max Helgesson - MoreGolf Mastercard Tour
Kalle Nilsson - MoreGolf Mastercard Tour


Sommarläger 2024

Nu är anmälan till årets Sommarläger 2024 öppnas inom kort!
Årets sommarläger kommer ske v.

Du kan välja på följande upplägg under våra sommarläger:

Halvdagsläger

Detta läger är för alla, 5-21år, nybörjare till tävlingspelare.
Du tränar och spelar måndag - torsdag kl. 09:00 - 12:00

Pris: 1150kr/junior

Heldagsläger

För dig som är 10 år och uppåt och har hcp 54 och lägre.

Du tränar och spelar måndag - torsdag 09:00-16:00.

Pris: 1995kr/junior inkl. lunch  • Juniorträning börjar v.16 - Anmälan är öppen
  • Sommarläger - sker v.26,27,28,30 och anmälan är öppen

Om oss

Juniorakademins vision är att erbjuda en professionel året-runt juniorverksamhet för alla, där framtid, balans, gemenskap och glädje står i centrum tillsammans med golfen.
I vår verksamhet är varje juniors individuella utveckling viktig i balans med gruppens gemenskap. Vi vill att juniorerna skall ha kul, lära sig nya saker och få nya kompisar därför jobbar vi aktivt med att skapa en stark gemenskap mellan alla junior, tränare, ledare och föräldrar i vår verksamhet. Denna gemenskap sträcker sig över ålder- och erfarenhets-/kunskaps nivåer.
Vår verksamhet bygger på att se varje juniors utveckling men att vi tillsammans är starka och det är tillsammans vi alla utvecklas!

Välkomna till Falkenberg Golf Academys Juniorakademi på Falkenbergs GK!