JUNIORAKADEMIN

Härlig gemenskap, att lära av varandra och ansvar för sin egen utveckling värdesätter vi på Falkenbergs GK. Därför erbjuder vi varje vecka förutom gruppträningar andra aktiviteter så som spelträning, juniortävlingar, veckoutmaningar mm.


Juniorträning 2021 - Dags att börja träna

Anmälan till juniorträning 2021 är nu öppen!
Säsongen 2021 är snart här och det är dags att anmäla sig till årets juniorträning.

Våra träningsgrupper:

* KnatteGolf(4-9år)
I knattegrupperna kommer vi att åka igenom vår knatteresa:
- Lek och rörelse
Innehållet i träningen är övningar som bygger deras motorik, koordination och kroppskontroll vilket på sikt bidrar till bättre inlärning.
- Lekfull golf
Innehållet i träningen är specifika golfövningar som genomförs på ett lekfullt sätt. Här börjar vi spela golf och startar resan mot att ta grönt kort (dvs. få spela på banan själv).
- Knattegolf
Innehållet i denna träning är att utveckla knattarna utifrån deras individuella fysiska förmåga och utvecklingskurva. Här börjar vi fokusera mer även på golfvett, regler, spel och mat. Målsättningen är att spela på den stora golfbanan med satsning mot att ta grönt kort.
* Träningsgrupp (10-21år)
Passar för alla juniorer som vill spela golf; från nybörjare till om du kanske har börjat tävla på Falkenberg Junior Tour.
Träning som fokuserar på att golf är kul, får golfkompisar och tillsammans utvecklas vi.
Grupperna delas in utifrån ålder, nivå och utifrån önskemål om träningsdag och träningskompis av tränare i största möjliga mån.

* Tävlingsgrupp
Passar dig som har spelat på Falkenberg Junior Tour och som spelar på eller vill börja spela på Hallandstouren/Skandia Tour First.
Golfträningen för dig som vill träna lite mer och komma igång med att tävla, vare sig det är på hemmabanan eller i distriktet.
Här ligger förberedelserna på att ”träna som du tävlar”.
* Tävlingsgrupp +
Passar dig som har målsättning att ha golf som en prioriterad sport och som spelar på Skandia Tour och vill avancera på Skandia Tour-stegen och spela JMI.
Här jobbar vi med tävlingsinriktad prestationsgolf efter en framtagen individuell utvecklingsplan. Golfcoacher tillsammans med dig och familj sätter utvecklingsplanen; inkl träningsplanering och tävlingsplanering. Detta skall arbetas med kontinuerligt över året med avstämning och utvärderingar samt egna träningar.

För frågor om vår juniorverksamhet, kontakta vår Pro Emma på emma@fbgacademy.se


Anmälan Dig till årets Sommarläger nu!

Våra populära sommarläger är tillbaka!
I år kommer vi att genomföra våra under följande veckor:

vecka 26 - heldagsläger och halvdagsläger

vecka 27 - heldagsläger och halvdagsläger

vecka 28 - heldagsläger och halvdagsläger

vecka 29 - heldagsläger och halvdagsläger


Våra upplägg:

Halvdagsläger

Detta läger är för alla, 5-21år, nybörjare till tävlingspelare.
Du tränar och spelar måndag - torsdag kl. 09:00 - 12:00

Pris: 1000kr/junior


Heldagsläger

Heldagsläger

För dig som är 10 år och uppåt, nybörjare till tävlingsspelare


Du tränar och spelar måndag - torsdag 09:00-16:00.

Pris: 1695kr/junior inkl. lunch

- om allergi finns så ange det längre ner.


VIKTIGA DATUM
  • 5/3 anmälan till årets juniorträning och sommarläger öppnar
  • V. 16 börjar juniorträningen

Om oss

Juniorakademins vision är att erbjuda en professionel året-runt juniorverksamhet för alla, där framtid, balans, gemenskap och glädje står i centrum tillsammans med golfen.
I vår verksamhet är varje juniors individuella utveckling viktig i balans med gruppens gemenskap. Vi vill att juniorerna skall ha kul, lära sig nya saker och få nya kompisar därför jobbar vi aktivt med att skapa en stark gemenskap mellan alla junior, tränare, ledare och föräldrar i vår verksamhet. Denna gemenskap sträcker sig över ålder- och erfarenhets-/kunskaps nivåer.
Vår verksamhet bygger på att se varje juniors utveckling men att vi tillsammans är starka och det är tillsammans vi alla utvecklas!

Välkomna till Falkenberg Golf Academys Juniorakademi på Falkenbergs GK!